NATUURLIJKE KRAAMZORG

Natuurlijke kraamzorg en babyverzorging

Wanneer je baby wordt geboren breekt er een intense periode aan voor jou, je baby en de rest van je gezin. Het is dan ook heel belangrijk dat je je omringd voelt door warme zorg en aandacht.

Natuurlijke kraamzorg bie Debby begeleidt en ondersteunt je tijdens deze bijzondere periode, bij de dingen die jij belangrijk vindt. Samen gaan we voor een heerlijke kraamtijd. Debby is gespecialiseerd in natuurlijke kraamzorg. Het gebruik van natuurlijke middelen en materialen staat hierin centraal. Er wordt aandacht besteed aan warmte zorg, zoals je baby verschonen zonder warmte verlies. Gebruik van wikkeldoeken en warme, ademende kleding van wol en/of zijde. In ieder geval de eerste laag die in aanraking komt met het huidje.


Kamille toepassingen zijn zeer veelzijdig, zowel voor moeder, bij het spoelen van eventuele hechtingen, als een kamille olie buikwikkel bij de baby, bij krampjes. Ook voor mama is er een wikkel om die opeens lege buik te ondersteunen. Voor mama zijn er ontspannende of stimulerende inwrijvingen met olie voor borstvoeding of betere slaap.


Het gebruik van wasbare luiers is heel gebruikelijk in de natuurlijke kraamzorg, maar dit is natuurlijk een persoonlijke keuze. Bij deze vorm van kraamzorg gaat er extra tijd en aandacht naar de verzorging van de baby, doordat de verzorging specifieker is en de handelingen met rust en aandacht worden gedaan.


Wat ik ervaar bij natuurlijke kraamzorg is dat de baby rustiger is, beter slaapt, minder krampjes heeft en er een goede groei is omdat er geen onnodige energie verloren gaat. Het toepassen en gebruik van natuurlijke middelen en gezonde voeding brengt rust en evenwicht in het hele gezin. Daarnaast is het de bedoeling dat jullie huishouden ook blijft doorlopen en zorg ik ervoor dat dit bijgehouden wordt.

Hoe natuurlijk is natuurlijk?

Hoe jij jou kraamtijd invulling wil geven is natuurlijk geheel aan jou. Als natuurlijk kraamverzorgende heb ik geleerd om goed waar te nemen en te luisteren om de zorg te kunnen afstemmen op jullie behoeften. Jij bepaalt zelf hoe ver jouw interesse reikt en waarin ik je kan begeleiden.

Bevallen

Als je thuis of poliklinisch gaat bevallen assisteer ik de verloskundige bij de geboorte. Hiervoor ben ik 24 uur per dag bereikbaar. Voor iedereen is de geboorte een unieke gebeurtenis. Ik ben me daarvan bewust en zal alles in het werk stellen om je met een goed gevoel op de geboorte terug te laten kijken. Dit begint al met de aanloop naar de bevalling toe. Graag ben ik op tijd aanwezig om ondersteuning te bieden. Daarom is het voor mij prettig om een rommelmelding te krijgen, als bijvoorbeeld de vliezen breken of de weeën beginnen. Dan weet ik dat jullie kindje er echt gaat aan komen en kan ik daar rekening mee houden. Vervolgens belt de verloskundige mij als ze wilt dat ik kom.

Als je om medische redenen in het ziekenhuis gaat bevallen of een geplande keizersnede krijgt wil ik dat ook graag weten. Ook als je na de bevalling nog niet meteen naar huis mag. Bij ontslag vanuit het ziekenhuis laten jullie me dat even weten zodat ik zo snel mogelijk bij jullie kan zijn.

Heb je een geboorteplan, dan kunnen we dat tijdens de intake even doornemen, of je stuurt het me door.

Als zelfstandige in de kraamzorg is het verstandig om samen te werken met andere zzp ‘ers. Er kan altijd een onvoorziene situatie zijnwaardoor ik niet kan werken.
Vandaar dat ik samen werk met:

Kraamzorg Lian

Kraamzorg Lilliane

Kraamzorg DjessDUS

Kraamzorg Madre-y-bébé